Rulmenţi cu role în cruce

< inapoi
Zoom rulmenti cu role in cruce

print Rulmenţii cu role încrucişate se pretează pentru aplicaţiile de precizie şi corespund dimensional seriei de dimensiuni ISO 18 conform DIN 616. Ei constau din inele exterioare, inele ... mai mult

Comanda online
Descriere

print

Rulmenţii cu role încrucişate se pretează pentru aplicaţiile de precizie şi corespund dimensional seriei de dimensiuni ISO 18 conform DIN 616. Ei constau din inele exterioare, inele interioare, role şi din elemente de distanţare din plastic. Inelul exterior este secţionat circumferenţial şi susţinut de trei inele de susţinere.

Datorită dispunerii rolelor in X, un singur rulment poate prelua forţe axiale din ambele sensuri precum şi forţe radiale, momente de basculare şi combinaţii arbitrare ale acestor solicitări. Astfel, construcţiile clasice cu două lagăre se pot reduce la un singur rulment cu role încrucişate. Rulmenţii cu role încrucişate sunt foarte rigizi, au o precizie de rulare înaltă şi pot fi livraţi cu joc normal, cu joc redus sau pretensionaţi. Fixarea inelelor exterioare ale lagărului la construcţia adiacentă se face prin inele de prindere uşor de montat.