Cuplaje de sens unic cu inel subtire

< inapoi
Zoom cuplaje sens

printCuplaje de sens unic cu inel subtire-click aici pt redirectionare catalog Cuplajele de sens unic de tip manşon constau din inele exterioare cu ... mai mult

Comanda online
Descriere

print

Cuplaje de sens unic cu inel subtire-click aici pt redirectionare catalog

Cuplajele de sens unic de tip manşon constau din inele exterioare cu pereţii subţiri, executate prin ambutisare cu rampe de blocare integrate, din colivii din plastic, arcuri de presiune şi dintr-un set de role sau ace. Acestea preiau momente de torsiune într-un singur sens şi ocupă un spaţiu radial redus. Cuplajele se oferă cu şi fără suspensie integrată.

Cuplajele de sens unic cuplează foarte precis deoarece rolele sunt arcuite individual şi prin aceasta se asigură contactul permanent dintre arbore, role şi rampele de blocare. Permit frecvenţe de cuplare înalte datorită masei respectiv inerţiei reduse a elementelor de blocare. Pe lângă aceasta ele prezintă un moment redus de frecare la mers în gol.

Cuplajele de sens unic se pot folosi în diferite aplicaţii, de ex. ca şi cuplaj pas-cu-pas, dispozitiv de blocare la mers înapoi sau ca cuplaj de depăşire. Aici, cuplajul de sens unic preia funcţia de depăşire, respectiv de blocare.