Carcase de rulmenţi

< inapoi

printCarcase de rulmenţi Carcasele FAG şi rulmenţii corespunzători formează ansamble de suspensie care se întâlnesc des în maşini, instalaţii şi aparate. Carcasele de lagăr FAG se fabrică ... mai mult

Descriere

print

Carcase de rulmenţi

Carcasele FAG şi rulmenţii corespunzători formează ansamble de suspensie care se întâlnesc des în maşini, instalaţii şi aparate.
Carcasele de lagăr FAG se fabrică cu preponderenţă din fontă cenuşie. La cerere, se pot livra şi carcase din oţel turnat sau din fontă cu grafit nodular. Deoarece lagărele sunt lubrifiate adesea cu unsoare şi prima ungere se menţine îndelungat, majoritatea carcaselor nu au orificii de lubrifiere. Există totuşi locaşe sau marcaje, astfel încât la nevoie, se pot prevede orificii de lubrifiere. La lubrifieri ulterioare trebuie asigurată posibilitatea de scurgere a surplusului de unsoare.

Locaşurile de rulment din carcasă sunt de regulă prelucrate astfel încât lagărele se pot deplasa axial, aşadar acţionează ca lagăr liber. Lagăre conducătoare se obţin prin montarea unor inele de fixare, acestea pot fi găsite în catalogul de produs. Inelele de fixare trebuiesc comandate individual. Carcasele fără inele de fixare se furnizează în variantă de lagăr liber(L) sau de lagăr conducător(F).

Toate suprafeţele exterioare neprelucrate ale carcaselor FAG sunt prevăzute cu un strat de vopsea universală (nuanţă de culoare RAL 7031, gri albăstrui). Stratul de vopsea se poate revopsi cu toate lacurile pe bază de răşină sintetică, poliuretan, acril, clor-cauciuc, nitro şi cu hammerschlag cu uscare în mediu acid. Stratul anticoroziv ale suprafeţelor interioare şi exterioare prelucrate prin aşchiere se poate îndepărta uşor.

Pentru extanşarea carcaselor de lagăr, în funcţie de condiţiile de utilizare sunt disponibile etanşări cu buză din cauciuc, etanşări cu fantă sau combinaţii ale acestora, vezi schiţele.

INFORMAȚII SUPLIMENTARE

Catalog de produse cu sistem de selectare şi consiliere

Carcasă lagăr